WORKSHOPS

Vid sidan om mitt eget skapande delar jag gärna min samlade kunskap och energi. För berättandet är min resa och den görs bäst tillsammans. Idéer, pepp och utveckling något jag brinner för och min hjärna aldrig vilar från.

2001 sökte jag själv inspiration på Studiefrämjandets naturfotokurser i Stockholm. Där fann jag såväl kunskap och vänner för livet som en ny väg. Året efter stod jag där själv som kursledare och på den grenen har jag sprungit vidare.

Enskilda inspirationsföreläsningar, hands on workshops, webbkurser och konsultuppdrag. Form anpassas efter kundens behov, grundämnet är detsamma. Att möta sin omvärld, fånga den och spetsa förmågan att förmedla den vidare. 

 

Let's talk about workshops!

GRUNDKURS I KAMERATEKNIK 

Kameran är ett verktyg som ska användas, utmanas och kontrolleras. Vi tar oss bortom rädsla, respekt och automatik till en värld full av valmöjligheter som gör dig till en bättre berättare och fotograf. 

FÖRDJUPANDE FOTOGRAFERING 

Fokus ligger på bildspråket. Kameratekniken lägger vi åt sidan för att istället lära om hur komposition och ljus styr betraktaren att se det ni ser. Resan till reaktionen lämnar inget åt slumpen. Låt kreativiteten utmanas och berätta högt och tydligt så hittar du snart ditt eget språk.

RESEFOTO 

En inspirationsföreläsning där ni tas med på en resa kors och tvärs runt vårt klot. Vi tar oss ut på savannen, upp bland skyskrapor, simmar med sköldpaddor och bestiger berg. Långa, korta, yttre och inre resor. Anekdoter och bildfrosseri. 

KOMMUNICERA MED BILDER

För att berätta med bilder behöver du både veta vad du vill säga och hur du säger det. Bilder kommunicerar snabbt, direkt och känslostyrt. Vare sig de står enskilt eller tillsammans måste de därför styras – precis så varsamt som en text formas. 

ONE TO ONE, 2 tim 

För dig som vill fokusera inåt, på just din resa. Utveckla bildseendet, bli vän med din kamera, spetsa bildspråket eller din egen touch. Vi ses digitalt eller i min studio i Uppsala. Du bestämmer innehållet!

HAR DU EN EGEN IDÉ?

En skräddarsydd workshop eller föreläsning för just ditt företag, förening eller utbildning. Vi kör!

Who has taken my workshops?

VAGABOND.SE

Grundkurs i fotografering, onlinekurs.

VAGABONDS RESESKRIVARKURSER 

Bildens plats i reportaget, textkritik och eget företagande, kursledare.

BONNIERFÖRLAGEN

Kommunicera med bilder och bildbehandling i Photoshop, kurser.

STORY HOUSE EGMONT

Kreativ bildbehandling i Photoshop, kurs enskilda magasinredaktioner. Bildbehandling för webb, kurs förlagets webbredaktion.

SVT MORGONSTUDION

Fotoskola I och II, teknik och berätta med bilder. Inslag “När går bildretusch för långt?”.

SVT RESEBYRÅN

Berätta med fler bilder, bildvisning.

STUDIEFRÄMJANDET, STOCKHOLM  

Naturfoto I, II och III, sex tillfällen/kurs. Resefoto, föreläsning. Bildbehandling i Photoshop, kurs.

JOURNALISTHÖGSKOLAN

Eget företagande, halvdagskurs.