Pernilla Sjöholm

Photographer | Journalist | Lecturer

Hi, I'm Pernilla

20 år har jag ägnat åt professionellt berättande. Driven av en stark strävan efter nya möten att berätta om. Med bilder och med ord.

Vägen dit är sällan utstakad eller särskilt strukturerad. Jag gillar att gå dit livet leder mig, om det så är upp på Kilimanjaros topp med två veckors varsel eller bakom kulisserna på en teater. Nyfiken och med en aldrig sinande upptäckarglädje är det få saker som får stå emellan mig och storyn. Det skulle vara etiken och respekten för individen då, för det håller jag starkt på.

Åren, erfarenheterna och uppdragen har lärt mig ett och annat längs vägen. Ett hopkok av vinklar, tankar och utmaningar som tillsammans gör mig till den jag är som berättare och en trygg leverantör. Alltid öppen för att ta materialet till nya höjder, tillsammans.

Inspirerar, undervisar och kastar ur mig min kunskap till den som lyssnar. För skapandet är min resa och den delar jag gärna med många.

 

Utbildad inom bild och journalistik på Grafiskt Utbildningscenter, Södertörns Högskola, Poppius Journalistskola och Tollare Folkhögskola. Flera år som fotografassistent samt vikariat på olika dags- och kvällstidningar, som lokalredaktör, reporter, fotograf, bildredaktör och bildchef.

20 år med eget företag som fotograf, journalist, redaktör, kursledare, föredragshållare och konsult med stor bredd på såväl uppdragsgivare som uppdrag.

Broaddus Avenue, Connecticut
Ritter Street, Alabama
Caynor Circle, New Jersey
Ritter Street, Alabama
Caynor Circle, New Jersey
Caynor Circle, New Jersey

Legacy. Memory. love

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

@mashmcphae22

“Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.”

@helga_jo

“Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.”

@emkay7768

“Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.”